Skip to content

Terveet hiukset ovat kauniit

NANNIC-hiustuotteet hoitavat jokaista hiusta juuresta latvaan

Hiustemme hoitaminen keskittyy lähinnä hiusten näkyvään osaan. Käytämme volyymiä lisääviä muotoilutuotteita, hiusten rakennetta korjaavia käsittelyjä sekä värjäystä. Kuitenkin hiuspohjan hoitaminen vaikuttaa siihen, kuinka terveenä ja vahvana hius kasvaa. Hiusten hoitorutiinissa kannattaa keskittyä enemmän päänahan ja hiusjuurten ravitsemiseen.

NANNIC-hiustuotteet keskittyvät kolmeen eri osa-alueeseen:

  1. Hiuksiin
  2. Päänahkaan
  3. Hiusjuuriin

Kun päänahka voi hyvin, se voi keskittyä luonnolliseen tehtäväänsä, ylläpitämään hiusten kasvusykliä. 

Hiusten kasvusyklin vaiheet

A – Anageeninen kasvuvaihe

Hiukset kehittyvät karvatupessa. Jos olosuhteet ovat oikeat, hyvä verenkierto tuo riittävästi happea ja ravinteita antamaan kasvuenergiaa.  Hiusjuurten solut aktivoituvat ja tuottavat jatkuvasti uutta hiusta.  Kun karvatuppi säilyttää elinvoimaisuutensa, kasvuvaihe kestää kahdesta seitsemään vuoteen. Jos kasvuvauhti on noin senttimetrin kuukaudessa, hiuksen pituus voi olla 24 – 84cm koko kasvukauden aikana. Terveillä henkilöillä hiuksista 80% – 90% on kasvuvaiheessa.

NANNIC-hoitonesteet ylläpitävät hiusten kasvuvaihetta mahdollisimman pitkään.  Mitä pidempään kasvuvaihe kestää, sitä runsaammiksi ja  pidemmiksi hiukset kasvavat.

B – Katageeninen siirtymävaihe

Hiusten kasvu on pysähtynyt ja hiuksen juuret alkavat irrota papillasta, karvatupen pohjaosasta. Aktiivinen verenkierto loppuu ja hius hyödyntää ravinteet joita hiusjuuret ovat varastoineet. Sen jälkeen kaikki biologinen aktiivisuus loppuu. Siirtymävaihe kestää 2-3 viikkoa ja noin 1% – 3% hiuksista on tässä vaiheessa.

NANNIC hoitonesteet varmistavat, etteivät hiukset etene siirtymävaiheeseen liian nopeasti. Tämä ylläpitää terveitä ja tuuheita hiuksia.

C – Telogeeninen lepovaihe

Kun ravitsemuksellinen “varasto” on käytetty loppuun, hiusten juuret kovettuvat vähitellen. Juuren ympärille muodostuu pieni kiinteä kartio, joka kiinnittyy kevyesti karvatuppeen. Pienikin mekaaninen rasitus kampaamisen, harjauksen tai haromisen aikana, voi irrottaa hiuksen. Lepovaihe kestää noin 3 – 4 kuukautta. Hiuksista noin 15% – 18 % on lepovaiheessa.

NANNIC-hoitonesteet pitävät lepovaiheen mahdollisimman lyhyenä ja aktivoivat kasvuvaiheen alkamista uudelleen. Mitä lyhyempi lepovaihe on, sitä nopeammin alkaa uusi kasvuvaihe.  Kasvuvaiheen aikana hiukset kasvavat pidemmiksi ja tuloksena on runsaammat hiukset.

Young woman with hair loss problem looking in mirror at home

NANNIC-hoitotuotteet ovat päivittäinen hoitorutiini hiuksille, päänahalle ja hiusjuurille. Ne edistävät hiusten kasvua ja suojaavat ulkoisilta haittatekijöiltä.

hiusten kasvusykli

3 kuukauden jälkeen

1_before1_after

NANNIC-hoitonesteet takaavat hiusten karvatuppien optimaalisen terveyden ja edistävät niiden ravitsemusta kasvusyklien läpi. Ihanteellisessa jaksossa kasvu tapahtuu kaikissa näkyvissä hiuksissa.